Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoinen maski kasvoillaan pitämässä ohjelmaa asukkaille olohuoneessa.

Iloa elämään vapaaehtoistoiminnasta

Haluaisitko antaa aikaasi asukkaillemme ja saada uusia ystäviä? Kotimme arjessa puuhaa aktiivisesti joukko vapaaehtoisia henkilökuntamme rinnalla. Innostuneesta porukasta saat itsellesikin iloa. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!

Millainen vapaaehtoisuus sinulle sopisi? Mietitään yhdessä uusia tapoja tuoda iloa asukkaidemme arkeen! Sinun ei tarvitse tietää vanhustyöstä etukäteen mitään, vaan perehdytämme sinut tehtäviisi. Saat meiltä henkilökohtaista tukea, vertaistukea ja virkistystä.

Voit kohdata asukkaitamme lyhytaikaisesti vaikkapa tapahtumissa tai jatkuvammin kodin arjessa. Teemme kanssasi suunnitelman, joka huomioi myös omat tarpeesi ja rajoitteesi.

Asukas istuu kesähattu päässään puisella terassilla. Hän on selin kameraan ja ojentaa paljaita sääriään aurinkoon.

”Olen saanut valtavasti iloa ja voimia, kun olen voinut kokea eläneeni asukkaiden mukana, vaikka vain lyhyesti! Varsinkin laulaminen on avannut silmiäni näkemään sen, että laulut pysyvät myös muistisairaan muistissa.

Vapaaehtoistyöllä voi antaa iloa ja voimia ihmisille jaksaa elämässä vaikeitakin aikoja!”

Lahdensivun kodin vapaaehtoinen
Ystävykset istumassa penkillä maisematapetin edessä. He hymyilevät ja koskettavat toisiaan.

Vapaaehtoisen tehtäviä

  • Ulkoiluseurana
  • Omaystävänä
  • Saattoapuna
  • Tapahtumajärjestäjänä
  • Toimintaryhmien vetäjänä
  • Musiikilla ilahduttaen

Oppilaitoksille

Sopisiko opintoihinne käytännön kurkistus vanhustyöhön? Teemme mielellämme yhteistyötä toisen asteen ja ammatillisen peruskoulutuksen kanssa. Vapaaehtoistoiminnassa opiskelijat tutustuvat hoiva-alaan, löytävät omia vahvuuksiaan ja oppivat uutta.

Yrityksille

Myös yritykset ja työyhteisöt voivat antaa panoksensa yhteiseen hyvään asukkaidemme arjessa. Vapaaehtoistoiminta työajalla tuo vaihtelua ja lisää työn mielekkyyttä. Millainen yhteistyö teille sopisi? Täytä allaoleva lomake, niin otamme yhteyttä!

Mukaan vapaaehtoiseksi?

Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa palvelukoordinaattorillemme Heini Toivoselle, 050 9177 478. Lomakkeen täyttäminen ei vielä tarkoita vapaaehtoiseksi sitoutumista.

    Haluan: