Palvelut

Talon asukkaita olohuoneessa vierekkäin sohvalla.

Asuminen Lahdensivun kodissa

Lahdensivun koti sijaitsee Tampereella Linnainmaan kaupunginosassa. Nykyinen talo on valmistunut 2020. Kodissa on kaksi kerrosta ja paikat 47 asukkaalle. Tilat ja sisäpiha ovat esteettömiä ja turvallisia muistisairaille.

Talon molemmissa kerroksissa on viihtyisä olohuone ja ruokailutila, jonka asukkaat jakavat. Valmistamme kaikki ateriat itse kodin omassa keittiössä. Suojaisa sisäpihamme on aidattu turvallista ulkoilua varten. Talossa on myös sauna.

Meille on tärkeää tuntea asukkaamme. Saat omahoitajan, joka paneutuu elämäntarinaasi ja tarpeisiisi. Tarjoamme mahdollisuuden sekä yhteisöllisyyteen että oman huoneen rauhaan. Vapaaehtoistemme avulla voit harrastaa kodissamme monipuolisesti musiikkia, kulttuuria ja liikuntaa.

Asukas istumassa kahvikuppi kädessään. Kuvan etualalla on suuri pehmokarhu.

Näin haet asukkaaksi

  1. Tarjoamme koteja ikääntyneille ja muistisairaille, jotka tarvitsevat hoivaa vuorokauden ympäri. Ympärivuorokautisen hoivan tarpeen arvioi hyvinvointialueen asiakasohjaus. Jos haluat hakea paikkaa itsellesi tai läheisellesi, ota yhteyttä Kotitoriin,
    040 733 3949 (8–16.30).
  2. Jos sinulle on jo myönnetty ympärivuorokautisen asumisen palveluseteli, ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme Heini Toivoseen,
    050 9177 478.
  3. Jos olet kiinnostunut hankkimaan palvelun yksityisesti, ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme Heini Toivoseen,
    050 9177 478.
Asukas kuntoilemassa ohjatusti fysioterapeutin kanssa kädessään jumppakeppi.

Mitä palveluun kuuluu?

Meillä asut tilavasti ja tyylikkäästi. Jokaisella asukkaalla on oma 21,5 m² huone. Saat aina sisustaa huoneesi itse. Arki jatkuu tutusti omien huonekalujen, kuvien ja tavaroiden kanssa.

Huoneen perusvarusteluun kuuluvat hoitosänky, patja, vaatekaapit, tuoli sekä perusvalaistus. Huoneissa on esteetön wc/suihkutila.

Asukkaana saat hoidon lisäksi myös päivittäiset ateriat, siivouksen, vuodetekstiilit ja pyyhkeet, hygieniatarvikkeet ja turvarannekkeet.

Pariskunnille voimme yhdistää kaksi asukashuonetta yhteiseksi kaksioksi.

Tekemistä arkeen asukkaalle

Fysioterapia

Kodissamme työskentelee fysioterapeutti, joka kartoittaa asukkaiden kunnon ja suunnittelee harjoitukset, joiden avulla toimintakykyä pidetään yllä. Harjoituksia tehdään tarpeesi mukaan omassa huoneessa, vuoteessa tai vaikka ulkona. Fysioterapeutti huolehtii myös, että saat käyttöösi tarvittavat apuvälineet.

Juhlat, retket ja tapahtumat

Erilaiset tapahtumat tahdittavat kotimme elämää. Otamme ilon irti kaikista vuoden perinnejuhlista. Etsimme vapaaehtoisten kanssa kullekin asukkaalle mieluisaa tekemistä. Mikä juuri Sinua kiinnostaisi?

Kauneuden ja terveyden lisäpalvelut

Kodissamme vierailee säännöllisesti mm. kampaaja ja jalkojenhoitaja, joilta voit ostaa palveluita.

Seurakunta

Teemme yhteistyötä Messukylän seurakunnan kanssa järjestämällä asukkaillemme kuukausittain hengellisiä tilaisuuksia.